Gelukkig aan het werk

Van hoe lang moet ik nog, naar hoe lang mag ik nog…

De definitie van geluk volgens Wikipedia: geluk (of gelukkig zijn) kan gedefinieerd worden als het tevreden zijn met de huidige levensomstandigheden of met het leven zoals zich dat nu presenteert. Hierbij kunnen diverse positieve emoties aanwezig zijn, zoals vreugde, vredigheid, ontspannenheid en vrolijkheid. Gelukkig zijn is het tegengestelde van ongelukkig zijn, wat bestaat uit een gevoel van ontevredenheid, en vaak samengaat met depressie, overspannenheid, woede of verdriet.

Er is veel onderzoek gedaan naar zaken die ons gelukkig maken. Deze training is gebaseerd op dit onderzoek en focust met name op de werkomgeving van de deelnemers. Hij is op de verschillende leeftijdsfases van toepassing en levert daarmee een waardevolle bijdrage aan leeftijdsbewust personeelsbeleid.

Geluk is iets waar de meeste mensen naar op zoek zijn, iedereen op zijn of haar manier. Geluk kan een gevoel, herinnering, stemming of gedachte zijn. Geluk zit in grote en kleine dingen. Er is klein geluk en er is groot geluk. Geluk is een gevoel van harmonie, een moment dat alles op zijn plaats valt. Geluk is persoonlijk en relatief.

Het doel van deze training is om effectief uw plezier in werk te verhogen. Veel hebben wij zelf in de hand! In deze training krijgt u concrete handvatten om uw geluksniveau in de praktijk te verhogen en te behouden.

De volgende onderwerpen komen onder meer aan de orde tijdens deze training:

  • Wat is geluk?
  • Is geluk iets wat je overkomt?
  • Meting van uw geluksniveau
  • Genetische aanleg voor geluk
  • Hoe uw omstandigheden wel/niet uw geluk beïnvloeden
  • Uw geluk beïnvloeden en vergroten
  • Effectieve geluksstrategieën
  • Geluk in praktijk brengen
  • Geluk behouden

Deze training leidt u naar uw persoonlijke programma waarmee u in staat bent uw geluk te verhogen en te behouden. Geluk is een werkwoord en het goede nieuws is dat u veel zelf in handen heeft. Het is een investering in uzelf, een investering die de moeite meer dan waard is!

De training Gelukkig aan het werk bestaat uit twee dagen. Tussen de eerste en de tweede dag plannen we individuele coachgesprekken in (1,5 uur).

Dag 1

Op de eerste dag meten we uw geluksniveau, gaan we in op zaken die uw geluksniveau kunnen verhogen en kiest u die strategieën die bij u als persoon passen. De inhoud van het coachgesprek kan door iedereen persoonlijk bepaald worden. Dag 1 levert inspiratie voor dit gesprek.

Dag 2

Op de tweede dag gaan we inzoomen op geluksstrategiën, we kijken in hoeverre uw programma al gewerkt heeft en hoe u uw geluksniveau verder kunt verhogen en behouden.

Duur: 2 dagen + 1 coachgesprek

Locatie: Utrecht

Kosten: € 1.325,00, exclusief BTW. Inclusief hét boek over geluk.

Deze cursus kan ook als Incompany training gegeven worden.

In verband met de Corona situatie plannen we trainingen pas in bij voldoende deelnemers (maar max. 8 personen). U kunt zich hieronder opgeven:

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen wij u helpen?