Nederland Leert Door!

 

In het kader van de Corona-crisis stelde het Ministerie van Sociale Zaken per 1 december het NL Leert Door ontwikkeladvies weer beschikbaar. Er waren 55.000 trajecten beschikbaar voor werknemers, zelfstandigen en werkzoekenden om kosteloos een ontwikkeltraject te volgen bij een loopbaanadviseur.

Geïnteresseerden hebben zich op 1 december massaal aangemeld met als gevolg dat de limiet van 55.000 al op één dag bereikt was.

Of het succes van de regeling betekent dat er nog meer gratis trajecten beschikbaar worden gesteld, is niet bekend.

Al eerder konden mensen zich aanmelden voor het gratis loopbaanadvies. Aan het einde van de zomer waren er 22.000 gratis trajecten beschikbaar, die binnen een maand op waren. Het geeft aan dat de behoefte groot is.


Alternatief voor mensen die de boot hebben gemist

Het Nederland Leert Door pakket

Wij bieden exact hetzelfde pakket aan voor € 700,00 excl. 21% BTW (inclusief BTW: € 847,00). Dit is inclusief de Arbeidsmarktscan die standaard onderdeel uitmaakt van het Nederland Leert Door traject.

Als extra voegen wij hier de LINC Interesse- en competentievragenlijst aan toe, gratis voor jullie. Deze vragenlijst geeft zeer waardevolle informatie over je profiel, waar je competenties liggen en waar je interesses naar uitgaan. Plus alternatieve functies waar je misschien nog niet over nagedacht had.

 

Het loopbaan ontwikkeladviestraject bestaat buiten de arbeidsmarktscan uit 2 à 3 individuele gesprekken (afhankelijk van de gespreksduur van maximaal 2 uur per gesprek). 

Als je werkgever je ontwikkelwens ondersteunt, is deze optie wellicht een goede keuze. Of misschien wil je het zelf investeren. Je krijgt er zeker veel voor terug!

 

Alternatieven met verschillende instapmogelijkheden voor privépersonen

We begrijpen ook dat dat veel geld is als je de investering privé moet doen, zeker als je de BTW niet terug kunt vragen zoals een bedrijf wel kan. Daarom hebben wij verschillende instapmogelijkheden gecreëerd met een kleinere prijs die je kunt overwegen:
 • Zonder Arbeidsmarktscan: als de Arbeidsmarktscan voor jou niet interessant is, kan het ook zonder. Voor een afspraak van een half uur rekenen wij € 75,00 excl. BTW. De LINC Interesse- en competentievragenlijst bieden we je hierbij gratis aan. In dit gesprek krijg je snel en efficiënt meer inzicht in jezelf: waar je competenties liggen en je interesses en wat mogelijk andere interessante functies zijn. Inclusief de LINC rapportage.
 • Met Arbeidsmarktscan: deze scan berekent je huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt. Mét unieke mogelijkheid om je huidige functie te vergelijken met alternatieve beroepen. Inclusief een helder rapport met persoonlijke tips. Voor de Arbeidsmarktscan, de Interesse vragenlijst en een toelichting op de resultaten in een gesprek van 30 minuten rekenen wij € 122,50, excl. 21% BTW.
 • Wil je naast de resultaten van de beide rapportages nog dieper ingaan op je persoonlijke situatie dan is een afspraak van één uur een mogelijkheid: € 197,50, excl. BTW.
 • Voor (vervolg)gesprekken in het kader van Nederland Leert Door rekenen wij € 150,00 per uur (inclusief BTW € 181,50). 

Naast dit standaardpakket hebben we ook kleinere pakketten met vriendelijke instapprijzen voor particulieren.

In onderling overleg zijn natuurlijk ook varianten mogelijk op bovenstaande voorbeelden. We bespreken je ontwikkelwensen graag met je om samen te bekijken wat het meest passend voor je is.

Binnen het traject is er ook de mogelijkheid om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkelvraagstukken en huidige beperkingen in bijvoorbeeld energieniveau, financiële sfeer, de persoonlijke of gezinssfeer of leren anderszins.

Een interessante toevoeging aan het pakket is de Interesse- en Competentievragenlijst. Deze vragenlijst geeft antwoord op de vraag: wat wil ik, wat kan ik en welk beroep of opleiding past daarbij? Hij heeft zijn waarde in de praktijk al ruimschoots bewezen.

Programma

Het programma is zowel live (comfortabel volgens RIVM richtlijnen) als online te volgen en bevat de volgende onderwerpen:

 • Arbeidsmarktscan
  voor inzicht in je interesses, competenties en opties op de arbeidsmarkt
 • Persoonsprofiel
  Tijdens deze eerste fase krijg je meer inzicht in jezelf, je kwaliteiten, vaardigheden en wensen. We brengen je huidige situatie in kaart en analyseren deze, zowel externe als interne factoren, en bepalen concreet het doel van het traject.
 • Toekomstoriëntatie
  In deze fase bekijken we wat je nodig hebt om jouw doelen te bereiken. Wat is het verschil tussen je gewenste situatie en waar je nu staat. Welke opties heb je?
 • Ontwikkelplan
  Jij hebt de regie over jouw leven in handen dus waar ga je actie op ondernemen, wat ga je doen? Je hebt gaandeweg het proces duidelijke handvatten gekregen om gericht aan de slag te kunnen gaan. Zo creëer jij jouw gewenste toekomst!

Resultaat: 

 • Maatwerk coaching en advies
 • Huidige en toekomstige kansen op de arbeidsmarkt helder inzichtelijk gemaakt
 • Zie in een oogopslag voor verschillende functies waar je grootste kansen op de huidige arbeidsmarkt liggen.
 • Inclusief toegang tot de LDC Beroependatabase inclusief vacatures.
 • Een helder rapport met persoonlijke tips.

Wij faciliteren je graag! 

 

Chat openen
Heeft u een vraag?
Hallo, kunnen wij u helpen?